Een tijd geleden kwam Jan Hendrikse met het idee om eens met een groep naar Bilstein te gaan waar het hotel Bilstein een leuk all in arrangement aanbiedt. Nou dat leek een aantal wel een goed idee, Jan Hendrikse zou alles regelen met het hotel, een folder aangevraagd van het hotel om een datum te kunnen bepalen, nou dat hebben we geweten tot 6 maanden vol geboekt maar geen nood toch een datum geprikt het werd 23 t/m 27 september.
Er hebben zich uiteindelijk 16 personen aangemeld, 7 dames en 9 mannen (6 mariniers, 2 landmacht en 1 burgerfotograaf). Op vrijdag 23 september gingen wij met 4 auto’s richting Bilstein, ieder voor zichzelf, man wat een reis normaal 2 uur en 45 minuten maar nu door verschillende files een dik uur langer overgedaan. Maar goed het is een mooie omgeving viel veel te kieken, vooral voor degene die achterin zaten.
Bij aankomst in het hotel rond half vier, de een wat vroeger en de andere wat later, maar goed we waren er, snel inchecken en de koffers naar de kamer gebracht en toen aan de koffie met gebak waar we allemaal aan toe waren. Deze aankomst dag niet veel gedaan allemaal even bijkomen van lange rit, vanaf 18.00 uur genoten van het buffet. In de avond gezellig bij elkaar gezeten en slap lopen ouwehoeren met de nodige drankjes.
Zaterdag hebben we een boottocht gemaakt over de Biggesee, 20 minuten rijden van het hotel (De Biggesee is een 9 km² groot kunstmatig stuwmeer In de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen (Kreis Olpe), ontstaan door de stuwdam, gebouwd in de periode 1956 tot 1965 in de Bigge. Het stuwmeer ligt in Sauerland tussen Olpe en Attendorn) De tocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. In de middag zijn we nog wezen kegelen op de kegelbaan van het hotel, ik weet nog dat ik in de top drie ben geëindigd de andere twee kan ik mij niet herinneren. S ’avond was er nog een Tiroller avond in de pub van het hotel, helemaal afgeladen vol degene die ernaartoe waren zijn snel vertrokken naar het hotel waar wij ons prima vermaakt hebben (is ons wel toevertrouwd)
Zondag heeft bijna de gehele groep een bustocht gemaakt door de omgeving onder anderen naar Winterberg, was leuk maar vermoeiend. 2 zijn wezen zwemmen in het zwembad van het hotel. Het hotel is voorzien van een fitnessruimte, sauna en zwembad (lekker warm water) en natuurlijk s ’avond Nederland-België, men kon kijken in de bioscoopzaal van het hotel. Wij hebben gekeken op de laptop van Freddie voor de liefhebbers onder het genot van een alcoholische versnapering.
Maandag stond er weer een bustocht op het programma hier heeft een kleine groep gebruik van gemaakt, en een aantal hebben een wandeling gemaakt van 7 kilometer in de omgeving, eerst een trap naar boven naar een kasteel dat werd gebruikt als jeugdherberg, boven aangekomen bleek hoe goed onze conditie nog was nou 0,0, deed me denken aan de trappen van de zandafgraving bij de Van Braam Houckgeest kazerne in Doorn, verder was het een mooie wandeling. In de middag zijn nog enkele wezen zwemmen in het zwembad. De avond terug gekeken op de afgelopen dagen en voor de laatste keer gezellig bij elkaar zitten onder het genot van een drankje, je merkt dat men het jammer vindt om naar huis te gaan maar ook dat men toch ook weer naar thuis verlangt
En dan de dinsdag, dat betekend koffer inpakken en naar huis, eerst nog een ontbijt en dan de koffers in de auto’s, nog even met zijn allen koffiegedronken, en dan de terugreis naar huis, deze was sneller dan de heen weg. Toch ook lekker om weer thuis te zijn. Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige dagen ondanks mijn moeilijke momenten BEDANKT.
Geschreven door Tonnie Bruins
Foto’s Freddy Spaay